Produkter for å bade en perserpels

skrevet av Jannikke M Orø- Du Monet Perseroppdrett 26.11.2020

 

Jeg er veldig glad i et par serier som man får kjøpt via norske nettbutikker. Man får kjøpt mye fra utlandet også men da må man huske at frakten og momsen kommer i tillegg.

Jeg starter med den som heter Clean Start, den fjerner smuss og fett fra pelsen og klargjør den til første shamponering. På en rød katt og en sortskilpaddefarget bruker jeg gold on gold, og på en sort bruker jeg black on black. De har også fargeshampooer til lyse katter, her er det bare å prøve seg frem. Jeg må advare om å bruke den som heter red on red på en rød katt, da blir den rosa ! Etter 2 shamponeringer avslutter jeg med After Bath, den fjerner rester av såpe og pelsen blir fluffy, myk og fin. Her er det bare å prøve seg frem for her kan man få kjøpt kitsett, små prøveflasker som du kan velge mellom.

Her starter jeg med avfettingen, så en av shampooene som passer best på katten som bades. De har shampoo med og uten conditioner, og de har for hvite katter , pleietrengende, babyshampoo, hannkatter m mer. Serien er opprinnelig laget for hund, men fungerer helt strålende på perserpelser også. En fantastisk serie men denne bruker jeg helst når vi skal på show da den er nokså dyr.

 

 

Husk at pelsen må være fri for floker og godt gjennomkammet før du setter igang. Du kan fylle et kar med Clean Start, eller Avfettingen til Le pooch utblandet i vann og sette katten en stund i dette karet så pelsen blir helt gjennombløtet før du skyller pelsen godt. Noen gjør det samme når de skal shamponere, bare pass på at pelsen knirker eller skriker når shampoen er skyldt godt ut, det er et must. Mange glemmer kanskje at shampoen lett kan bli igjen i pelsen på magen, så la katten stå på bakbena mens du dusjer magen godt, dette og beina er de siste stedene som skal skylles . Fyll gjerne opp karet med katten i , helt til halsen for å se at vannet er helt uten såpe, da bør du være sikker . Lykke til !

Showpreparering og utstyr vil jeg eller andre skrive om litt senere. Da vil det bli tekst med bilder så det blir lettere å forstå hvor nøye man skal være. Det skal jo se naturlig ut, og ikke som om det er blitt "klippet" i fasong.

 

"Kingen"

Her er en fin og naturlig preparering , lett napping rundt underhodet og jevnet øretuppene, men burde vært klippet bedre rundt øyenkanten: